Tours

Onze stadswandelingen en citytours

Zin om te lopen te wandelen?

Afrikaanderwijk

Ontdek de Geheimen van de Afrikaanderwijk in het Warme Zuiden van Rotterdam.


De Afrikaanderwijk is een oude arbeiderswijk in het stadsdeel Feijenoord. De woonwijk is ontstaan om de havenarbeiders te huisvesten toen rond 1900 de havens op Zuid werden gegraven.

Zijn naam ontleent de wijk aan de straatnamen, die zijn gebaseerd op Zuid-Afrika in het algemeen en de leiders van de Afrikaners in de Tweede Boerenoorlog (1899-1902) in het bijzonder. Daarnaast is de Afrikaanderwijk een internationale wijk met meer dan 150 nationaliteiten.

Prijs: € 20,– p.p.

Afrikaanderwijk

Noordereiland

Midden in de Nieuwe Maas ligt het historische Noordereiland, dat wordt verbonden met de stad door bijzondere bruggen. De markante Willemsbrug uit 1981 springt met zijn rode kleur meteen in het oog. Hoewel de oude Koningshavenbrug, beter bekend als De Hef niet meer gebruikt wordt blijft het een van de iconen van Rotterdam.

Op en om het Noordereiland zijn veel historische en interessante plekken te zien en over de bewoners en het eiland zijn veel mooie verhalen te vertellen.

Prijs € 20,– p.p.

Noordereiland

Oud-Charlois

Oud-Charlois in de historische kern van het stadsdeel Charlois (spreek uit als: Sjaarloos). Vroeger een eigen gemeente, maar door de uitbreiding van de havens vanaf begin 20e eeuw al ruim een eeuw onderdeel van Rotterdam. Een wijk met heel veel historie, interessante mensen en plekken en de toekomstige ontwikkelingen zijn zeer ambitieus.

Laat u verrassen door heel veel moois.

Prijs: € 20,– p.p.

Deze tour is ook te boeken met een muzikale gids. Dan is de prijs € 22,50 p.p. met een minimum van 4 deelnemers.


Vreewijk

Vreewijk is opgezet als een dorp en wordt gekenmerkt door veel groen.

In 1913 werd NV Eerste Rotterdamse Tuindorp opgericht door K.P van der Mandele, J. Mees en L. van Ravesteyn. Doel van de oprichting:

Het stichten van een of meer tuindorpen, bijzonderlijk ten behoeve van de minder gegoede bevolkingsklasse

Bovendien is een aantal bekende Nederlanders is hier geboren of opgegroeid, waaronder Leen Valkenier, de bedenker en schrijver van De Fabeltjeskrant

Prijs: € 20,– p.p.


Feijenoord

Feijenoord was vroeger een eilandje in de rivier. De wijk is verrezen tussen 1885 en 1910 toen de Rotterdamse bevolking groeide. In 1908 werd daar de voetbalclub Feijenoord opgericht en ook de TV-serie Toen was geluk heel gewoon speelt zich af in Feijenoord aan de Oranjeboomstraat.

Naast de historie is er ook veel te zien over de toekomstige ontwikkelingen.

Prijs: € 20,– p.p.


KAKKER-tour (Kralingen)

Ontdek Kralingen onder begeleiding van een lokale gids. U komt op plaatsen waar u normaal niet komt.

De wijk Kralingen heeft de naam dat daar alleen maar “Kakkers” wonen. Hoe het werkelijk is en wat voor moois er allemaal te zien is, komt je te weten als je met deze tour meegaat.

Kralingen heeft een zeer rijke en diverse geschiedenis en ook nu zijn er heel veel interessante dingen te zien.

Prijs: € 20,– p.p.


Art tour op Zuid

Graffiti Art in de Metro tunnel, op schuttingen rond Bram’s Gourmet Frites container, op metershoge muren van flats…of op een handtasje, kortom Street Art is booming op Rotterdam Zuid! Kunst op Zuid doet je toch wel een beetje onverwachts, heel aangenaam verbazen.

Ontdek deze nieuwe Kunst op Zuid onder begeleiding van een kunstexpert en wandel mee.

Prijs: € 22,50 p.p.


Poëzie langs de Schie

Laat je verrassen door de poëzie langs de Delfshavense Schie in Rotterdam.

Als Rotterdammer wordt je verrast door je eigen stad, en als stadsbezoeker maak je zo binnen 2,5 uur prettig en poëtisch kennis met een prachtig deel van de stad, Rotterdam West.

Tijdens de wandelingen doorkruisen we bijzondere delen van de stad en komen gedichten tegen. Vanaf de Parksluizen, langs het nieuwe Little C, naar historisch Delfshaven en eindigen bij de Beukelsbrug, vlakbij de Van Nellefabriek. We zien ook bruggedichten, te zien als de brug openstaat.

Je gids is Jiske Foppe, initiatiefnemer van open/dicht_bruggedichten, directeur van de stichting en ondernemer.

https://bruggedichten.nl/tour/

Prijs: kijk op de website voor alle informatie. Minimaal 4 deelnemers


Met Steef rond de Kaap

Over havens, dames van lichte zeden, matrozen, dancings, het oude dorp en het nieuwe Katendrecht, Johnnie Hoes, Drs. P, de Kilima Hawaiians en Kid Dynamite. Kortom jazz, hawaii-muziek, het levenslied en cabaret. Je leert de geschiedenis van de Kaap en de muziek die daar onlosmakelijk aan verbonden is.

Verzorgd door De Steef Troubadour Tours

Duur: 1,5 uur


Prijs € 22,50 p.p. (min. 4 deelnemers)


Scheepvaartkwartier

Ontdek onder begeleiding van een professionele gids. de rijkdom en romantiek rondom de Veerhaven. Dit romantische stukje stad is een beschermd stadsgezicht. Statige herenhuizen aan klassieke lanen doen het rijke scheepvaartverleden van Rotterdam voortleven.


Prijs: € 20,– p.p.


Rotterdam Highlights Tour

De Highlights van Rotterdam zijn uiteraard bekend, maar ontdek ze ook eens op een andere manier, door een gids met een personal touch en een gezonde dosis Rotterdamse humor.
Je komt op plekken waar je normaal niet komt.
Start en eindpunt zijn verschillend.

Prijs € 20,00 p.p.

Witte Huis in Rotterdam

Rondje Rijnhaven/Kaap

De Kop van Zuid is gebouwd op oude, verlaten havengebieden o.a. bij de Rijnhaven en de Wilhelminapier.
Op de Wilhelminapier is volop vertier, immers alleen al het kijken naar de gebouwen is al een plezier op zich.

De Kaap
Voorheen Chinatown, zeilerswijk en rosse buurt, tegenwoordig de hippe en droombestemming voor fijnproevers. Het schiereiland Katendrecht is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest levendige wijken van de stad, zonder zijn rauwe rafelige randjes te verliezen.
Op het sfeervolle Deliplein wemelt het van de leuke restaurants, lunchrooms, cafés en terrassen.

Prijs: € 20,00 p.p.

Rijnhaven Rotterdam

Boek nu een wandeling!

Vraag ons naar de mogelijkheden door te bellen met 06-38294213 of via e-mail:
info@ontdek-rotterdam-anders.nl