Gidsen

Onze stadsgidsen

Wij zijn Jeannette en Hans Zoon, oprichters van Ontdek Rotterdam Anders en leiden u graag rond of laten dit door één van onze gidsen doen.

Hans en Jeannette Zoon, oprichters van Ontdek Rotterdam Anders

Bernard Kats

Na zijn 35 jaar in diverse functies in de financiële wereld zit Bernard Kats (1955) na zijn pensionering niet stil. De rechtgeaarde geboren en getogen Rotterdammer vervult maatschappelijke functies, is fotograaf geworden en doet nog veel aan sport. Woont inmiddels na omzwervingen in Blijdorp, Noordereiland, Hillegersberg al 25 jaar in Kralingen. Hij fungeert daar vol enthousiasme graag als lokaal bekende gids door het hart van het oude Kralingen. Kent de nuances van de wijk en de historie rondom het gezegde “zo oud als de weg naar Kralingen” en neemt u graag mee deze mooie wijk van Rotterdam in.

Bernard verzorgt de zeer succesvolle KAKKER-tour door Kralingen.

Jiske Foppe

Jiske Foppe is al een aantal jaren bezig de poëzie in de openbare ruimte in Rotterdam te organiseren. Dit is onder andere terug te vinden op haar website www.bruggedichten.nl en www.dezoeknaarschittering.nl

Jiske verzorgt de tour Poëzie langs de Schie.

Steef Vooren

Als muzikaal performer, theatermaker en tekstschrijver is Steef Vooren (de Tunes, De Ideale Maten, Annie & de Formica’s) al tientallen jaren een bekende persoonlijkheid in het Rotterdamse.

 Sinds vijf jaar is hij muzikale stadsgids door heel Rotterdam met als specialiteiten Rotterdam-Zuid met Katendrecht en Oud-Charlois in het bijzonder en Delfshaven.

De liefde voor zijn Rotterdam bezingt hij aan de hand van beroemde stadsgenoten – zangers, dichters, muzikanten – waardoor de stad in een nieuw licht wordt beschenen.

Met Steef op pad in zijn geboortestad is een historische rondleiding en een privé-concert in een; uniek en persoonlijk.

Steef verzorgt de volgende tours: Met Steef rond de Kaap

Lon de la Mar

Lon de la Mar is al jaren actief als kunstadviseur in Rotterdam Zuid. Haar buro De la Mar Art Consulting organiseert en begeleidt kunstprojecten in de openbare ruimte.

Ze woont zelf ook – samen met haar vijf huisdieren (!) – in dit deel van Rotterdam.

Haar verhalen vervelen geen moment, want Lon de la Mar

vertelt je wat je nog niet wist en je luistert bovendien naar persoonlijke verhalen over de kunstwerken.

De CityTour Kunst op Zuid doet je toch wel een beetje onverwachts, heel aangenaam verbazen. Deze regio wordt booming – dat besef je zodra je meedoet aan deze rondleiding.